pehd-01
Miljø

Ramper fremstillet giftfrit og med miljøansvar

Excellent Systems har længe været frontløber i kampen for et bedre miljø. Allerede for mange år siden, lagde vi produktionen om, så kølevand blev renset, recirkuleret og anvendt til lokal opvarmning, og vi har gennem en lang proces været i stand til, at genbruge stort set alt fra vores daglige produktion.

Når vi sender produkter ud af huset har vi, gennem produktionsændringer, været i stand til at spare store mængder emballage væk, hviket også giver plads til 25% mere på pallen - og når produkterne ikke længere har anvendelse, eller er nedslidte, tilbyder vi at samle dem ind igen, og regenere dem til nyt støbegranulat. Dette gælder naturligvis også rester fra vores egen produktion. 

Alle produkter fremstilles af miljøvenlig PE

Alle vores produkter fremstilles af helt giftfrit PE, det samme materiale som findes, på for eksempel indersiden af mælkekartoner.

Vi fremstiller selv alle PE-produkter på vores fabrik i DK-8544 Mørke, og vi har således fuld kontrol over kvaliteten i produktionen, de forhold vores ansatte arbejder under, og at de råvarer og farvestoffer, vi bruger i vores ramper, er fødevaregodkendte og totalt giftfrie.

PE-produkter er syrebestandige og korrosionsfri, og tåler alle former for almindelige rengøringsmidler.


Genbrug og bortskaffelse

Udover at være giftfri, kan PELD og PE også regenereres 100% og derefter genbruges til andre emner.
Der fremkommer således ikke spild fra vores produktion, da fejlproduktioner og afkortede emner, som montørerne har med hjem efter montage, alt sammen sendes til regenerering for genbrug.

For at bevare et grønt miljø tilbyder Excellent Systems, at alle kunder kan fremsende nedslidte, ødelagte rester af ramper eller fliser til os. Vi påtager os at fremsende disse til regenerering. Denne service er uden beregning for kunden. Dog skal den enkelte afsender betale fragten frem til os. Kunden kan også vælge at sende disse dele gratis med vore egne montørbiler, når de er i nærheden. Dette kan aftales med montageafdelingen på tlf.: 8637 7133.
 

Excellent Systems som banebryder

Excellent Systems har i alle årene siden grundlæggelsen, arbejdet på et bedre miljø, og på minimering af spild.

I dag er vi en del af Miljøministeriets initiativ, "Undgå affald -> stop spild" Som blev præsenteret af daværende miljøminister Kirsten Grosbøll her på vores fabik i Mørke, februar 2015. Læs pressemeddelelsen her.

Én af de casestudies der er med i brochuren "Stærkere uden spild" handler om Excellent Systems. Her kan man læse om, hvorledes vi har oplevet massive besparelser, en stigning i salg på mellem 11 og 15% - 15% færre udgifter til råvarer og 15% færre udgifter til bortskaffelse af affald, som led i vores bestræbelser på, at gøre produktionen mere miljøvenlig.

Motivationen bag de besparende tiltag består af lige dele miljøansvar og ønsker om en mere rentabel drift, samt ønsker fra kunderne om at kunne være med til at regenerere produkter og affald, og naturligvis bestræbelser på altid, at overholde miljømæssige krav og lovgivninger.

Læs mere om Miljøministeriets casestudie her, og besøg Miljøministeriets hjemmeside for mere information om kampagnen ved at klikke her.

 

www.cirkulærvirksomhed.dk

Sidenhen er vi også blevet optaget på Miljøstyrelsens portal; www.CirkulærVirksomhed.dk - med råd og vejledning til små og mellemstore virksomheder om at komme i gang eller videre med cirkulær økonomi. Portalen har til formål at gøre det nemmere for særligt små og mellemstore danske virksomheder at integrere cirkulær økonomi tankegangen i forretningen til gavn for både økonomi og miljø.

På portalen findes værktøjer, eksempler på cirkulære virksomheder og link til andre hjemmesider, der alle er med til at inspirere og udfordre virksomheder til at blive mere cirkulære.

Værktøjerne på CirkulærVirksomhed.dk er en videreudvikling af Green21.dk, der blev produceret med støtte fra EU’s LIFE+ program i et samarbejde mellem DI, Miljøstyrelsen, Aalborg Universitet og Green Cross Denmark.

 

 

 

Alle vores produkter fremstilles af PE, det samme som beklæder en mælkekarton indvendigt.